KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ ZA DOB PETRA VOKA.

7. května 2011 v 22:45 | Zdena Hrůzová
Jak se stolovalo a vařilo za dob rodu Rožmberků se zájemci dozvěděli z úst spisovatele a ředitele milevského muzea Vladimíra Šindeláře.
Na besedě, kterou pořádala městská knihovna ve spolupráci s městskou org.svazu důchodců v rámci cyklu Rok s Rožmberky, si přišly na své zejména hospodyňky . Četly se dobové recepty a pan ředitel Šindelář nás také seznámil se svými pokusy některé recepty z 16.století uvařit, což prý někdy bylo velké dobrodružství .
Četly se také jídelníčky dobových hostin, které trvaly několik hodin a mnohdy i několik dní. Bylo to další zajímavé setkání s historií, které tentokrát podráždilo chuťové pohárky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama